Tulevikus tuleb maainimestel hakata bussisõite ette plaanima

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Kuigi maanteeamet usub, et pärast uue ühistranspordiseaduse jõustumist hakkavad bussipiletite hinnad langema ning väikse koha rahvas pääseb senisest hõlpsamini bussi peale, ei näe bussifirmad tulevikku nii roosiliselt.

«Kui inimene soovib Annast tulla Tallinna-Tartu bussi peale, on reedesel päeval see buss suure tõenäosusega juba pealinnas välja müüdud, aga kui ta annab oma sõidusoovist vedajale teada, tuleb talle bussis tühi koht hoida,» rääkis maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja Kirke Williamson ühest olulisemast muudatusest, mis Eesti bussisõitjaid ees peaks ootama.

1. oktoobrist jõustuvate liinilubade uute kaalutluspõhimõtete kohaselt peaks reisijatel tekkima võimalus osta eelmüügist pilet ka väiksemas vahepeatuses sisenemiseks. Nii peavad bussifirmad pakkuma inimesele võimalust ööpäevas 12 tunni jooksul kõnekeskusesse helistada, et piletit osta, või siis peab saama seda meili teel soetada. «Olukordi, kus reisijad jäävad vahepeatustes maha, on piisavalt palju,» põhjendas Williamson muudatuse vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles