Supermarket sai ka õiguse müüa pakendamata ökotoitu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide Talu Toidab letist Rimis
Näide Talu Toidab letist Rimis Foto: Rimi

Veterinaar- ja toiduameti heakskiidul on Rimi esimene supermarketikett Eestis, mis hakkab oma kolmes kaupluses müüma pakendamata mahedat puu- ja köögivilja.

«Rimi on esimene mitte mahe- ja ökotoodete müügile spetsialiseerunud kauplusekett Eestis, kes on läbi teinud vajalikud etapid mahe- ja ökotoodete müümiseks,» sõnas Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja. Nimelt on nüüd Ülemiste, Haabersti ja Mustakivi Rimidel nüüdsest pakendamata mahetoodete müügiks vajalik eriluba ning kanne mahepõllumajanduse registris, mis võimaldab pakkuda ka laiemat valikut mahetooteid.

Esialgu hakatakse lahtist mahedat puu- ja köögivilja müüma eestimaist mahetoitu pakkuvas talupoes Talu Toidab, mis on aasta-aastalt kasvatanud oma populaarsust ning toodete müüginumbreid. «Mahetoodetest on klientide lemmikud munad, palju ostetakse ka piima, teraviljatooteid, veise- ja talleliha, mett ning maiustusi,» rääkis Lilleoja. Talu Toidab pakub Rimi kaupluse pinnal rohkem kui 100 Eesti talu ja väiketootja kaupa.

«Klientide jaoks kinnitab veterinaar- ja toiduameti tunnustus, et kauplustes on mahetoodete käitlemine riiklikult kontrollitud – muuhulgas on see garantiiks, et mahedana müüdav toodang tõesti mahetootjatelt pärineb ja tarneahelas ei oleks mahetooted segamini läinud tavatoodetega,» tähendas Lilleoja.

Kui kliendid laienenud mahetoodete valiku hästi vastu võtavad, plaanib Rimi lisaks Ülemiste, Haabersti ja Mustakivi Rimile ka oma teistele kauplustele mahetunnustamist taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles