Saarlaste telefonieelistustes valitsevad äärmused: iPhone ja roosa vutlar

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosad telefoniümbrised on Saaremaal populaarsemad kui mujal Eestis.
Roosad telefoniümbrised on Saaremaal populaarsemad kui mujal Eestis. Foto: SCANPIX

Keskmise Saaremaa inimese mobiiltelefon maksab kas alla 200 euro või üle 450 euro ning on selle paremaks hoidmiseks pandud värvilisse, eelistatavalt roosasse telefonikotti.

Tele2 pressiesindaja Hans Saarveldi sõnul on Saaremaa telefonide ostmise mõttes küllalt eripärane, sest seal valitsevad äärmused: ostetakse kas odavama hinnaklassi – kuni 200 eurot – või siis kalli hinnaklassi – 450 eurot ja rohkem – mobiile, vahendab Saarte Hääl.

Ka on Saaremaa jäänud silma selle poolest, et müüakse väga palju lisavarustust. «Iga ostetud seadme kohta müüdi keskmiselt 1,4 ühikut lisavarustust ja see näitaja on Eesti keskmisest kõvasti suurem,» nentis Saarvelt.

Suurte numbriklahvidega seenioritelefoni Doro populaarsuse tõi lisaks Saarveltile välja ka Eesti Telekomi Kuressaare esindus. Ettevõtte pressiesindaja Raigo Neudorf täpsustas, et tegelikult küsitakse palju ka Nokiat, aga kuna neid liigub vähe, siis leitakse asendus – tihti sarnane Samsung.

Keerulisem on aga selgitada, miks on saarel üks minevamaid kaubaartikleid värvilised telefoniümbrised, eriti just roosad - Saarvelti kinnitusel müüakse saarel neid Eesti keskmisest kõvasti rohkem.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles