Üks Euroopa ilusamaid jõekanjoneid pakub ohtralt närvikõdi

Reisiguru.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verduni jõekanjon meelitab ligi igat liiki seiklejaid.
Verduni jõekanjon meelitab ligi igat liiki seiklejaid. Foto: Alexandre Buisse/Caters News

Prantsusmaa pikimat ja sügavaimat Verdoni jõekanjonit peetakse üheks Euroopa ilusamaks jõekanjoniks, tegemist on ka paljude mägironijate meelispaigaks.

Verdoni jõekanjon (Les Gorges du Verdon – pr k) asub Prantsusmaa kaguosas Provence-Alpes-Côte d'Azuri piirkonna keskosas Alpes-de-Haute-Provence'i departemangus. Kanjon on ligi 21 kilomeetrit pikk ja erinevates osades 250–700 meetrit sügav. Verdoni kanjoni kõige muljetavaldavam osa jääb Castellane ja Moustiers-Sainte-Marie linnade vahele – seal on jõgi läbi lubjakivi uuristunud nii, et kanjoni sügavus ongi kohati 700 meetrit. Mitmel pool on kuristiku seinad peaaegu vertikaalsed ning mõnel pool lausa negatiivse kaldega. Selles kuristikus on paekivistel külgedel enam kui 1500 väga erineva raskusastmega mägironimismarsruuti, kusjuures marsruudid algavad üleval ja lõppevad all ning peale alla jõudmist tuleb üles tagasi ronida.

Lähemalt saab lugeda Reisiguru.ee-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles