Uued tooted: naturaalne õunasiider ja Cheddari juust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cheddar juust.
Cheddar juust. Foto: Valio Eesti

A. Le Coq ning Valio üllatavad sügise hakul uute toodetega, milleks on vastavalt naturaalne õunasiider ning tuttava nime ja maitsega Cheddari juust.

Valio Cheddari juust

Valio lisab esimesena Eesti juustutootjatest oma sortimenti maailmakuulsa Cheddari juustu, mis jõuab poelettidele oktoobris.

«Selleks, et kõigil oleks võimalik ekporttoodangu asemel valida kodumaist, Võru juustumeistrite toodetud Cheddarit, otsustasimegi tänavu sügisel armastatud Atleedi sarja juustuvalikut täiendada,» sõnas Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.

Cheddar on poolkõva aukudeta juust, millel on magushapu ning pikema küpsemisaja tulemusena saavutatud intensiivsem maitse. «Juustumaitse tugevuse skaalal, mille äsja tarbijatele juustumaailmas paremaks orienteerumiseks lõime, asub Cheddar täpselt maheda ja tugeva maitse keskel,» lisas Kalbin.

Võrumaal kodumaisest piimast valmiv Atleet Cheddar on saadaval 250-grammise tükijuustu ja 150-grammise ning 500-grammise viilujuustuna.

Õunasiider Linda Ubin

Eesti joogitootja A. Le Coq tõi äsja turule Võrumaa naturaalsest õunaveinist toodetud Linda Ubina siidri. Uus õunasiider on valmistatud Võrumaal, Linda Nektaris toodetud õunaveinist.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul eelistab üha enam tarbijaid kuivemat ja naturaalsemat siidrit. «Linda Ubina siidri puhas õunamaitse pärineb kodumaisest õunaveinist ja suurest õunamahlasisaldusest ning  on saavutatud suhkrut lisamata,» ütles Noop.

Uue siidri nimes peegeldub tootes sisalduva õunaveini päritolu: sõna ubin tähendab lõunaeesti murretes õuna. Poolkuiv siider on 4,5-protsendise alkoholisisaldusega ning villitud 0,33-liitrisesse klaaspudelisse.

Foto: A. Le Coq
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles