Kaugliinibuss jättis reisijad ohutuse mõttes peatusesse

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul Pärnu-Jaagupist Tallinnasse sõitnud bussiliin jättis paaris peatuses reisijad maha.
Pühapäeva õhtul Pärnu-Jaagupist Tallinnasse sõitnud bussiliin jättis paaris peatuses reisijad maha. Foto: Aldo Luud

Pühapäeva õhtul Pärnu-Jaagupist bussiga Tallinnasse sõitnud reisija pani tähele, et Pärnust sõitu alustanud GoBusi kaugliini bussijuht jättis paaris peatuses inimesed maha, kuna sõiduk oli reisijaid täis.

Reisija selgitas, et sõidab tihti pühapäeva õhtuti GoBusi kiirliinil Pärnu - Märjamaa - Tallinn, mis väljub Pärnust kell 18.45. «Kuna pühapäeva õhtuti on buss inimesi täis, siis sel pühapäeval tekkis olukord, et bussijuht ei võtnud lubatud seisukohtadele inimesi,» ütles lugeja.

Ta selgitas, et seetõttu jäi Vene peatuses kaks noorukit maha. «Märjamaalt lahkus bussist kolm inimest, bussijuht võttis kolm istekohtadele, ühe enda kõrvale ja üks reisija jäi Märjamaa bussipeatuses siiski maha,» sõnas lugeja ja lisas, et järgmine buss tuleb alles mõne tunni pärast.

Üks buss, mis väljus Pärnust kell 17.45, võeti lugeja andmeil hiljuti liinilt maha. «Järgnevad bussid nendes peatustes lihtsalt ei peatu, seega ei teagi, mida sellises olukorras teha, kui muu transpordiga pole võimalik pealinna saada,» märkis lugeja.

Selgus, et kaugliinibussis tohib müüa seisukohti, kuid bussi maksimaalne kiirus ei tohi ületada 60 kilomeetrit tunnis. Läänemaa GoBusi juhataja Andrei Mändla sõnul nende bussifirma kaugliinidele seisukohti peale ei võta ja seda eelkõige ohutuse mõttes.

«Ja tõepoolest, aasta tagasi oli pühapäeva õhtuti sel kellaajal kaks bussi, aga nüüd on piisanud ühest, sest reisijad üldiselt nii palju ei ole,» märkis Mändla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles