Halb ilm mõjutab nii Ruhnu kui Soome reisijate laevasõite

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halb sügisilm
Halb sügisilm Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Halbade ilmaolude tõttu on Linda Line tühistanud täna kõik Tallinna-Helsingi reisid ning Väinamere Liinid jätab ära kõik tänaseks plaanitud Rüno reisid Ruhnu.

Halva ilma tõttu otsustas Linda Line ära jätta nii eilsed kui tänased väljumised, vahendab BNS. Lindaliini kaubamärgi Linda Line Express sõidavad Tallinna ja Helsingi vahel kiirkatamaraanid Karolin ja Merilin.

Ärajäetud reisidele otsetud pileteid saab ümber vormistada teistele Linda Line'i väljumistele, ostetud piletid on kehtivad kuni 30. novembrini. Raha tagasisaamiseks tuleb täita vastav ankeet ettevõtte kodulehel.

Väinamere Liinid teatab oma kodulehel, et seoses tugeva tuulega jäävad ära kõik tänased Rüno reisid liinil Roomassaare-Ruhnu. Ettevõte lubab jagada infot võimaliku laevaliikluse taastamise kohta kella 17 ajal.

«Eestis tugevneb reede päeval edela- ja läänetuul sisemaal puhanguti 15-16 m/s, rannikul 20 m/s ning maksimaalsed puhangud on samuti õhtupoolsel ajal. Ööl vastu laupäeva pöördub tuul loodesse ja on öö hakul ikka veel väga tugev, puhangud ulatuvad 23-24 m/s,» ütles Taimi Paljak ilmateenistusest neljapäeval BNS-ile.

Tsüklon suundub reedel üle Skandinaavia ja Soome põhjaosa itta, mistõttu eelkõige on väga tugevat tuult oodata Soomes. Soome läänerannikul, Botnia lahe kesk- ja põhjaosas tugevneb lääne- ja loodetuul 15-20 m/s, üksikud tugevaimad puhangud võivad sel juhul tõusta 28-30 m/s. «Kõige tugevam on tuul reede pärastlõunal ja õhtul,» märkis Paljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles