Puuvilla teekond kosmeetiliseks vatipadjaks

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemoine Estonia OÜ tehase eesmärk on toota 60 miljonit vatipadja toru aastas.
Lemoine Estonia OÜ tehase eesmärk on toota 60 miljonit vatipadja toru aastas. Foto: PantherMedia

Tänavu juunis Loo alevikus tootmist alusatnud Lemoine Estonia OÜ tehase direktori Jukko Pirni sõnul toodavad nad poolteist miljonit pakki vatipatju ja nende sihtturud on Ida- ja Põhja-Euroopa.

Group Lemoine toodab erinevaid vatitooteid, aga vastavatud Eesti tehases valmistatakse ainult ümmargusi 57-millimeetrise läbimõõduga vatipatju, vahendab Harju Elu. «Väikseimas pakis on 35 ja suurimas 175 vatipatja,» teab Pirn ja lisas, et tehase eesmärk on saavutada tootmismahuks 60 miljonit vatipadja toru aastas.

Tootmine toimub kahes etapis ja esmalt kraasitakse puuvill kraasimismasinates. «Kraasimismasinate eesmärk on puuvill kohevaks muuta. Lihtsustatult – vatitükk pannakse hammastega võllide vahele, mis liiguvad vastassuundades,» selgitas Pirn. Seejärel segatakse puuvill segamiskambris ning töödeldakse kohevaks.

Refereeritud artiklit saab lugeda Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles