Ülekaaluline kaasreisija tegi lennusõidu põrguks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõni aeg tagasi Kanadas Halifaxist Ottawasse lennanud naine pidi end pea kahetunniseks lennusõiduks mahutama 25 sentimeetrile, sest ülejäänu tema istmest oli hõivanud ülekaaluline kaasreisija.

Janet Ogilvie rääkis pressile, et seisis lennuki pardale minnes silmitsi ebamugava olukorraga – temaga samas reas akna all istuma pidanud naine hõivas ka poole tema vahekäigupoolsest istmest, vahendas portaal News.com.au.

Kuna lennukis polnud ühtegi vaba kohta, tuli naisel end koguka kaaslase kõrvale pressida. Tund ja 45 minutit kestnud reisi kannatas Ogilvie ära paremal puusal istudes.

Ebamugava reisi tõttu esitas naine lennufirmale Porter Airlines kaebuse ja nõudis raha tagasi. Esialgu keeldus firma piletiraha tagastamisest ja pakkus hüvitiseks 100 dollarit väärt vautšerit.

Selle pakkumisega Ogilvie nõusse ei jäänud ja nõudis lõpuks lennufirmalt ikkagi kogu piletiraha (200 dollarit) tagasi.

Arutelu ülekaaluliste lennureisijate teemal on käinud juba pikemat aega. Osa lennufirmasid annab ülekaalulistele reisijatele ühe pileti hinna eest kaks istekohta, samas on ka välja käidud idee, et ülekaalulised peaksid maksma topelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles