Pangabuss on Virtsu pensionäride viimane võimalus pangaasju ajada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangabuss
Pangabuss Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Swedbanki otsus pangabussi teenusest loobuda ja sularaha väljavõtmise võimalus selle asemel kauplustesse viia, tekitab nii mõneski senises pangabussi truus kliendis tuska.

«Kui pangabussi enam ei tule, siis ma ei oskagi öelda, kuhu ma pangaasju ajama lähen -  autoga ma Haapsallu enam sõita ei jaksa,» rääkis Virtsu endine muuseumitöötaja, praegu pensionäripõlve pidav Laine Vesker, vahendab Lääne Elu.

Swedbank suleb pangabussiteenuse, mida on ligi üheksa aastat pakutud poolesajas Eesti külas, põhjendades seda külastatavuse vähendamisega. Läänemaal käib pangabuss ühe või kaks korda kuus neljas külas: Pürksis, Kullamaal, Lihulas ja Virtsus ja viimast korda tuleb buss sinna detsembris.

Pangabussi asendamiseks hakkab Swedbank pakkuma kauplustele, kohvikutele ja bensiinijaamadele sularaha väljamakse terminale, kust saaks sularaha võtta, kuid näiteks Läänemaal ei ole pangal seni ühtegi sellist lepingut.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommenteerib Swedbanki kommunikatsioonijuht Mart Siilivask:

Kinnitan teile, et meie kliendid ei jää Virtsus teenindamata ning pangabuss pole viimane võimalus Virtsus oma rahaasju ajada. Kahjuks on loo autor jätnud mainimata loos, et pangabussi asemel hakkab alates 1. jaanuarist kohapeal käima Swedbanki nõustaja, kelle juures saab teha peaaegu kõiki tehinguid, mida seni sai teha pangabussis.

Me kohtume Virtsu kohaliku omavalitsuse esindajatega sel nädalal ning arutame täpsemalt, kuidas, kus ning mis aegadel hakkab nõustaja teenust kohapeal pakkuma. Buss peatub Virtsus praegu neljapäeviti, kaks korda kuus ning korraga tund aega. Meie minimaalne pakkumine kohalikule omavalitsusele saab olema sama aeg – kui kohalik omavalitsus leiab, et see aeg peaks olema pikem või tihedam, siis oleme muidugi valmis seda läbi rääkima.

Ka jääb Virtsu alles meie sularahaautomaat, kus saab peale sularaha väljavõtmise teha ka nt määratud makseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles