Osturalli esimene saak: rätikud ja sukkpüksid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osturalli esimene päev.
Osturalli esimene päev. Foto: Tarbija24

Täna alanud Kaubamaja Osturallilt võis juba kella 9 ja 10 vahel leida palju poodlemishuvilisi, kusjuures suurem rebimine oli naiste kingade ja riiete juures.

Madis (35) saadeti keset tööpäeva osturallile miksrit ja hakklihamasina juppe ostma. «Sõbranna töö juurest ütles, et käi ruttu ära, ta ise lihtsalt ei jõua neid asju ära tassida,» ütles ta. Muid kaupu Madisel enam plaanis vaadata polnud, sest aeg surus takka ning ta pidi tagasi tööle kiirustama.

56-aastase Sirje saagiks osturallil said Calvin Kleini meesteparfüüm ja suur hulk sukkpükse. «Tulin lihtsalt ringi vaatama, leidsin väga hea lõhnaga parfüümi ning ostsin 50 euro eest sukkpükse, olen väga rahul,» rääkis ta ning kiirustas samuti tagasi tööle.

Jane (24) tuli osturallile sooviga sügiseks garderoobi uuendada, sealhulgas soetada nii uusi jalanõusid, riideid, kosmeetikat kui ka käekotte. Ta vaatas eile osturalli kataloogi üle ning spetsiaalselt sealt küll midagi ei leidnud, aga tuli töökaaslastega kaasa hindade ja pakutava kaubaga tutvuma. «Kui siin juba olen, siis tutvun kindlasti sooduspakkumistega. Ma ei ole tegelikult juba paar aastat osturallil käinud ja vaatan, et siin on väga palju inimesi,» ütles Jane.

Ka 17-aastane Nikita uuris enne osturallile tulekut kaupu tutvustavat kataloogi ning tuli sealt leitud mantli järele, mis kohapeal proovides noormehele ka sobis. «Muud ei ole plaanis osta, kõik on olemas,» arvas ta.

Spetsiaalselt Michael Korsi kummikute järgi oli osturallile tulemas 29-aastane Karin. «Arvan, et ostan ära ning vaatan veel, kuidas Michael Korsi kott sinna kõrvale sobib, pärast seda lähen tööle,» rõõmustas naine.

Foto: Tarbija24

Varakult oli osturallil platsis ka 58-aastane Ülle, keda tegelikult sooduspäevad väga ei huvitanudki. «Ma ei tulnud otseselt osturallile, vaid lapselapsele nukuvankrit ostma, kuna tal on sünnipäev tulemas. Osturalli raames ei saanud ma küll mingit sooduspakkumist, aga oli hea hinnaga küll,» selgitas Ülle. Edasi oli tal plaanis veel enne tööleminekut pisut ringi vaadata, ent ta rõhutas, et spetsiaalselt osturalli pärast ta poodi ei tulnud.

Kodumaailma magamistoa ala müüja Pille (55) sõnul võiks hommikul veel rohkemgi rahvast olla, aga inimesed on tööl ning kogemus on näidanud, et suurem poodlemine läheb lahti lõuna ajal ja õhtupoole. «Esimene ostja täna hommikul oli mees, kes tuli kindla kauba – rätikute järele, võttis kohe kaks värvi, maksis ära ja läks minema,» ütles müüja. Tema arvates on populaarne kaup praegu kingad ja kleidid, kuid väga hea hinnaga ning enne talve minev kaup on padjad ja tekid.«Kataloogidest vaadatakse kaup välja ja küsitakse kohapeal näha, palutakse isegi, kas saab kauba mõneks ajaks kinni panna,» kirjeldas Pille.

Müüjate töökoormus on soodusmüügi ajal ilmselgelt suurem ning seetõttu pannakse ka rohkem inimesi tööle.  «Mulle sobib, kui on rohkem rahvast, siis läheb aeg kiiremini. Mõni tahab näiteks oma naise kingi asjus konsulteerida ja seepärast peab olema inimesi, kes sellega tegelevad,» ütles Pille.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles