Jõulumaiuste tootmisel tõttavad appi värvitehase töötajad

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluhooajaks kasvab AS Kalevi tootmismaht märkimisväärselt.
Jõuluhooajaks kasvab AS Kalevi tootmismaht märkimisväärselt. Foto: AS Kalev

Maiustustetootja Kalev palkab seoses hooajalise tootmismahu suurenemisega 40 paari lisatöökäsi, millest ligi kolmandik tuleb teisest tootmisettevõttest.

«Käesoleva aasta jõuludeks on välja töötatud mitmeid täiesti uusi maitseid, kokku 13 erinevat nimetust, lisaks sellele pakume ka hulga uusi pakendiformaate ja uuendatud tooteid,» teatas AS Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare.

Kalevis on plaanis tulevaks jõuluhooajaks lisaks tavatoodangule valmistada ligi 800 tonni spetsiaalseid pühadetooteid, mida on 7 protsenti rohkem kui mullu. Selle aasta jõulutoodete valikus on 43 pühadetoodet, mida on 10 võrra rohkem kui eelmisel aastal.

Kalev sõlmis sel aastal esmakordselt koostöölepingu teise tootmisettevõttega – Sadolin ja Pinotex toodete valmistajana tuntud Akzo Nobel Baltics'iga tööjõu rentimiseks maiustuste tootmise kõrghooajal.

«See on Eesti turul suhteliselt unikaalne nähtus – sellises mahus koostööd teise tootjaga, kellel erinevalt Kalevist on praegu madalhooaeg, teeme esimest korda,» lausus Kaare. Vastavalt koostöölepingule jõudis värvitehasest kõrghooajaks Kalevisse tööle 12 inimest. Lisaks on ettevõttes ajutise tööjõuna abiks kümmekond inimest, kes käivad juba aastaid Kalevis hooajatööl. Nende seas on ka Kalevi endiseid pikaajalisi, nüüdseks pensionil olevaid töötajaid.

Foto: AS Kalev
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles