Sügise saabudes kasvab eestimaalaste juurviljaisu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurviljad.
Juurviljad. Foto: SCANPIX

Maxima kaupluste ostustatistika näitab, et köögivilju tarbitakse tänavu keskmiselt kümne protsendi ning sügissaadusi veerandi võrra rohkem kui mullu.

Võrreldes mullusega osteti köögivilju tänavu septembris 10 protsenti enam. «Kõige rohkem on kasvanud aedsalatite populaarsus, neid ostetakse vähemalt poole võrra rohkem kui möödunud aastal,» ütles Maxima puu- ja köögiviljade ostujuht Julia Juhno.

Märksa populaarsemaks on muutunud ka traditsioonilised sügissaadused nagu kõrvits, peet, kaalikas ja porgand – neid jõuab Juhno sõnul tänavu lauale vähemalt veerandi võrra rohkem. Septembris ostis iga ostja keskmiselt 4,9 kilogrammi kapsast, 4,1 kilogrammi juurvilju ja 2,9 kilogrammi kartulit.

Juhno hinnangul on üheks köögiviljade tarbimise kasvu põhjuseks kindlasti tarbijate suurenev huvi tervisliku toitumise vastu, millele pööratakse aina suuremat tähelepanu ka erinevate avalike kampaaniate raames. «Püüame ka omaltpoolt tarbijate soove ja eelistusi täita, et meie kauplustes oleksid aastaringselt olemas saadused alates maitsetaimedest kuni ingverijuureni,» lisas Juhno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles