Lugeja küsib: miks supermarket müüb apelsiniviile?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viilutatud puuviljad Rimis.
Viilutatud puuviljad Rimis. Foto: Lugeja foto

«Märkasin üks päev Rimis üksikuid apelsini- ja meloniviile. Kellele need üksikud viilud ohtras pakendis küll mõeldud on?  Kui keskkonnasõbralikuks peab poekett kauba sellist müümist?Kuidas saab ostja olla kindel, et need on värsked ja nende lõikamisel on kasutatud puhast nuga? Kes neid lõigub ja pakendab?» küsib ostja.

Vastab Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Kaupluses kohapeal viilutatud puuvilju (arbuuse, ananasse, meloneid) hakkasime pakkuma just suveperioodil. Eelkõige selleks, et klientidel oleks mugav midagi tervislikku kaasa haarata näiteks piknikule või lõunapausiks. Hetkel aga näeme, et klientidel on jätkuvalt huvi selliselt puuvilju osta ning seepärast neid ka oleme pakkunud.

Puu- ja köögivilja lõigatakse ning pakendatakse Rimi kauplustes kohapeal. Selle jaoks on Rimil töötajatele koostatud juhend, kuidas seda teha nii, et oleks tagatud hügieen, toodete ohutus ja vastavus seadusest tulenevatele nõuetele. Kõik Rimi kauplustes toimuvad toidukäitlemise protsessid, sealhulgas puu- ja köögivilja lõikamine, omavad tegevusluba veterinaar- ja toiduametilt. Rimi teeb koostööd tunnustatud toidumikrobioloogialaboriga, kes võtab kaupluste puu- ja köögivilja lõikamisvahenditelt nende puhtuse kontrolliks regulaarselt mikrobioloogilisi proove.

Keskkonnasõbralikkus on mõistagi õigustatud küsimus. Samas, ilmselt on väiksemas peres või lausa ühel inimesel sootuks keskkonnasäästlikum osta väiksem kogus. Suur arbuus on üksikule inimesele söömiseks reeglina liialt suur ning seejärel peab ta hoopis toitu ära viskama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles