Töötukassa hakkab pakkuma kogemusnõustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised töötukassa Valga kontoris.
Tööpakkumised töötukassa Valga kontoris. Foto: Arvo Meeks

Eesti oludes on tegemist uute tööturuteenustega, mis aitavad vähenenud töövõimega inimestel tööturule siseneda  ja seal püsida, seega kuulutas töötukassa välja kogemusnõustamise ja kaitstud töö hanked.

«Uuest aastast oleme valmis vähenenud töövõimega inimestele lisaks olemasolevatele teenustele pakkuma uusi teenuseid ja toetusi,» ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ja lisas, et koos tööandjatele mõeldud teenustega võimaldab see töövõimereformi sujuvat ellu rakendamist alustada.

Kogemusnõustamine on mõeldud inimestele, kes vajavad oma probleemide lahendamiseks teise sarnase puude või tervisehäirega inimese  toetust. Kogemusnõustaja annab nõu puude või tervisehäirega toimetulekul, aitab leida motivatsiooni ja tõsta enesekindlust ning valmistuda tööotsinguteks ja tööeluks või toetada töötamise jätkamist.

Kaitstud töö on mõeldud inimestele, kes ei ole kohe valmis tööle asuma, sest puude või terviseseisundi tõttu ei suuda nad töötada tavapärastes töötingimustes ja vajavad töö leidmiseks ja tööle asumiseks pidevat juhendamist. Kaitstud töö teenus kestab kuni kaks aastat.

Esmalt hinnatakse teenusel olija töösuutlikkust, õpetatakse ja harjutatakse vajalikke tööoskusi ning leitakse talle jõukohaseid töid. Järgmiseks asub inimene tööle kaitstud töö tingimustes, mil ta saab teha jõukohast tööd talle sobivas töökeskkonnas ja tempos koos juhendajaga. Samal ajal aidatakse leida tal sobivat püsivamat töökohta. Teenuse lõppedes peaks inimene  olema suuteline asuma tööle tavalisele töökohale iseseisvalt või tugiisiku abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles