Tuntud veinitalu pidaja avab pealinnas restorani

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu Veinitalu pidaja Peke Eloranta
Muhu Veinitalu pidaja Peke Eloranta Foto: Jaanus Lensment/Postimees/Scanpix

Teist hooaega Muhus tegutseva veinitalu pererahvas avab novembri teises pooles Tallinna vanalinnas Pühavaimu tänaval uue veinirestorani – Luscher & Matieseni veinirestorani Magus Auk.

Luscher & Matieseni peremees Peke Eloranta ütles, et uus veinirestoran on tegelikult Muhu restorani väike talvine käepikendus, vahendab Saarte Hääl.

«Pakume seal kõrge kvaliteediga toitu – meie kokk Juuso Penttinen on suurte kogemustega ja töötanud mitmes Michelini tärnidega restoranis,» märkis Eloranta, rääkides ka mullu suvel Muhu veinitalu restoranis ametis olnud kokast rääkides.

Küsimuse peale, miks on uue veinirestorani nimi Magus Auk, selgitas Peke Eloranta, et Luscher & Matiesen on n-ö lugude rääkimise ettevõte ning läbi nende lugude tutvustatakse Eesti joogikultuuri ehk restorani kaudu pajatatakse aga lugu Eesti veinikultuuri sünnist.

«Nimi tuleb sellest, et saja sammu kaugusel kohast, kus me restorani avame, oli aastal 1436 Eesti esimene veinikelder ja -kauplus,» avaldas Muhu veinitalu pidaja.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles