Majaelanikud võivad vana võla tõttu kütteta jääda

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator.
Radiaator. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohtla-Järve linnaosa Ahtme elanikud on mures, sest majast ammu ära kolinud korteriomaniku küttevõla tõttu ei lülitata kütet sisse.

«Kui keegi oleks mulle aasta tagasi öelnud, et säärane asi on tsiviliseeritud Euroopa riigis võimalik, siis ma poleks seda uskunud, nüüd aga puudutab see minu peret ja veel vähemalt 20 meie majas elavat inimest,» kirjutas Põhjarannikule Ahtme elanik ja väikese lapse isa Andrei.

Andrei sõnul on 76-eurone küttevõlg vaid ühel endisel korteriomanikul ning teised majaelanikud maksavad arveid korralikult.

«Majavalitsusest öeldi meile, et kui tahate, et teil küte sisse lülitataks, siis peate selle võla omast taskust kinni maksma. Minu meelepaha peale kehitavad nii majavalitsus kui VKG Soojus vaid ükskõikselt õlgu,» lisas mees.

VKG Soojuse saadetud teatise kohaselt saab maja tagasi küttesüsteemi lülitada vaid siis, kui võlg on täies ulatuses tasutud. «Praeguseks on neil tõepoolest maksmata jäänud vaid 76 eurot, kuid elanikud peavad mõistma, et me osutame teenust kogu majale, mitte igale korterile eraldi,» ütles VKG suhtekorraldusjuht Irina Bojenko.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles