Finnair võtab esimesena Euroopas kasutusse uue Airbusi lennuki

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi uus lennuk.
Finnairi uus lennuk. Foto: Airbus

Täna tutvustati Prantsusmaal Toulouse’is eritseremoonial esimest Finnairi uue põlvkonna lennukit Airbus A350 XWB. Finnair on esimene lennukompanii Euroopas, kes uut Airbusi lennukit kasutama hakkab.

«A350 pakub meie reisijatele täiesti uut ja täiustatud reisikogemust ning selle abil saame endale lennupargi, mida nõuab meie strateegia ja saame alustada ka laienemisega,» ütles Finnairi tegevjuht Pekka Vauramo.

«Airbusil on hea meel, et Finnair ühe maailma vanima ning hinnatuima lennufirmana hakkab esimesena Euroopas A350-ga opereerima,» ütles Airbusi president ja tegevjuht Fabrice Brégier.

Finnair kavatseb 2020. aastaks Aasia-suunaliste lendude arvu võrreldes 2010. aastaga kahekordistada ning investeering uue põlvkonna A350-l põhinevasse lennuparki on selle plaani selgrooks. Ettevõte on tellinud kokku 19 A350 lennukit, mis teeb sellest suurima investeeringu Finnairi ajaloos. Esimesed neli lennukit saabuvad 2015. aastal ning järgmised seitse saadakse tootjalt kätte kahel järgneval aastal. Tellimus lõpetatakse täielikult 2023. aastaks. 

Esimene A350 liinilend on toimub 9. oktoobril, kui lennuk viib reisijad Helsingist Amsterdami. Kaugliinil Helsingi-Shangai hakkab A350 lendama alates 21. novembrist.  

Pärast kätteandmistseremooniat teeb A350 oma esimese lennu Toulouse’ist Helsingisse. Finnair lend AY1350 edenemist saab jälgida sotsiaalmeedias (Twitteris @Finnair, #A350Finnair).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles