Hullud Päevad: viie minutiga kotitäis riideid ja saapaid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest algas Stockmanni ostukeskuses Hullud Päevad, mis meelitas poodlemishuvilisi juba hommikul kell kaheksa ukse taha, aga nii mõnigi külastaja ütles, et võrreldes eelmiste aastatega seisis varahommikul vähem rahvast kui tavaliselt.

Esimestel minutitel toimub kõige suurem ostlemine naisteosakonnas

Kui uksed lahti tehakse, hajuvad inimesed keskuse korruste peale laiali. Mõne minuti pärast toimub kõige suurem ostlemine just naisteosakonnas. Svetlana tuli hommikul enne tööd vaatama, mida head müüakse. «Vaatan käekotte ja neid katsudes tunduvad kuidagi ebakvaliteetsed. Arvan, et kui natukene raha juurde panna, siis saab parema koti,» rääkis naine kahesaja eurost käekotti kombates.

Pensionär Viivi tegi enne polikliinikusse minemist aega parajaks. «Tulin spetsiaalselt puuvillast pidžaamapükse ostma, kuna igal-pool mujal on materjal segatud mingisuguse teise kiuga,» selgitas ta. Püksid maksavad ligi 14 eurot ja Viivi arvates on see summa igati mõistlik. «Stockmanni ma väga tihti ei satu, aga kliendipäevadel käin alati kindlaid asju ostmas,» märkis Viivi ja ütles, et tuleb keskusesse lähipäevil veel, sest vaja oleks veel mütsiga samas toonis salli.

Noor naisterahvas Anastassia (23) jõudis viie minutiga terve kotitäie asju osta ja naljatleb, et on selles juba kogenud. «Mul on siin saapaid, kotte, pesu ja mõni pluus ja ma kahjuks ei oska öelda, kui palju see kõik maksma läks,» sõnas naisterahvas muiates.

Foto: Liis Treimann / Postimees

Meesterahvad juhuslikke valikuid ei tee

Meesterahvad on tulnud Hulludele Päevadele konkreetse soovidega. Toomas on pikemat aega otsinud teksapükse ja otsustas enne tööd vaadata, milliseid teksapükse siin pakutakse. «Tahaks ikka odavamaid kui siin praegu on, seega mõtlesingi, et teen saali peal tiiru,» sõnas meesterahvas.

Foto: Liis Treimann / Postimees

Olavi otsib endale kingi. «Nägin neid reklaamis ja seega tulin enne tööd proovima. Hinnaks on neil 59 eurot ja minu meelest ei ole seda hea kinga kohta sugugi palju,» lausus meesterahvas, kellel peale kingade pole plaanis midagi muud vaadata.

Svenil (38) on aastatega välja kujunenud traditsioon. «Ostan firmasse mitu blokki tualett- ja majapidamispaberit,» märkis ta. Sven on kindel,  et sellest kogusest piisab kuni järgmise Hullude Päevadeni. «Kõik läks kokku 70 eurot, seega mõtlesin, et käin hommikul ära, sest pärast on järjekorrad, aga kindlasti plaanin mingi päev siia veel uudistama tulla,» lausus mees.

Foto: Liis Treimann / Postimees

Lasteosakond on meesteosakonnaga kokku viidud

Ingrid tuli ostma lastele riideid, aga paraku endale ei leidnud midagi. «Tänavu on lasteosakond meesteosakonnaga kokku viidud ja tundub, et see on tähendanud valiku ahenemist,» ütles ta ja lisas, et kvaliteetsed lasteriided on soodsamad, aga jalanõud ei ole tänavu eriti soodsad. «Tavaliselt viikingi jalanõude peale on õudne rebimine, nüüd on kastid praktiliselt puutumatud,» selgitas Ingrid.

Aivi läheb Tartusse raamatuesitlusele ja siis mõtles, et käib keskusest enne läbi. Peamiselt tuli ta lastejalanõude pärast, sest kvaliteetsed trööpamise saapad maksavad 49,90. «Jõudsin siia kuskil poole üheksa paiku ja peaks ütlema, et eelmiste aastatega on kuidagi rahulikum ja mulle kui kliendile meeldib see palju rohkem, sest ei ole tohutut tunglemist,» märkis ta.

Maia (41) tuli Hulludele Päevadele konkreetse toote pärast. «Valguspeegeldav Touche Eclat pliiats, no see lihtsalt peab igal naisterahval olema ja need kaks pliiatsit on vaid 35,90 eurot,» sõnas naisterahvas rõõmustades. Ülejäänud tooted nagu ripsmetušš ja meigieemaldaja haaras ta lihtsalt kaasa. «Riietest pole plaanis midagi osta, peamiselt tulingi ainult kosmeetika pärast,» sõnas Maia, kelle sõnul lähevad hinnad paraku aastatega ka kallimaks.

Poisssõbra pärast hommikul piletijärjekorda

Tudeng Helen ootab koos sõbrannaga Finnairi lennupiletite järjekorras. «Tahan minna Saksamaale Münchenisse oma poiss-sõbrale külla ja edasi-tagasi Finnairi lennupilet maksab 159.- eurot, aga tavaliselt on hinnaks 200 eurot,» sõnas Helen.

Tudengi ihkab ka soojamaareisile, paraku napib aega. «Tööl ja koolis on palju teha, seega ei näe hetkel mingit vaba momenti, et soojale maale ka veel sõita,» lausus Helen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles