Ka Tallinn-Narva bussidel hakatakse kasutama lennufirmade nippi

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lux Expressi buss.
Lux Expressi buss. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lux Express läheb ka Tallinna-Narva bussiliinil üle paindlikule hinnastamisele, mis tähendab, et bussipileti hind hakkab sõltuma nõudlusest ja väljumisajast nagu tavaliselt lennupileti hindki.

Paindlik hinnastamine toob Tallinna-Narva liinil bussipileti alghinna alla. «Nii nagu lennupiletite puhul tavaline, saavad kiired broneerijad sõita nüüd soodsamalt,» sõnas Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu. Tallinna-Narva bussipileti alghind langeb 10 euroni ehk 17 protsendi võrra.

Saarpuu sõnul kasvab pileti hind nõudluse ja bussitäituvuse suurenedes. Hinnatundlikul bussireisijal on edaspidi võimalik teha teadlikke valikuid ka piletihinnast lähtuvalt. «Soodsama hinna saamiseks saab valida mõne varasema või hilisema väljumise, mis võib-olla pole nii populaarne, kuid kliendile siiski sobiv ja soodne,» soovitas Saarpuu. Samuti lisas ta, et bussireisi planeerides tasub pilet varakult soetada, sest viimase hetke otsustaja maksab alati rohkem.

Kui seni maksis Lux Expressi täispilet Tallinna-Narva liinil 12 eurot, siis nüüd algab pileti hind 10 eurost ja tõuseb vastavalt nõudlusele kuni 13 euroni. Lux Expressi PINS lojaalsusprogrammi VIP taseme klient saab pileti soetada 6 -7,8 euro eest.

Sillamäe-Tallinna uus hind on 9-12 eurot, Jõhvi-Tallinna ja Kohtla-Järve-Tallinna 8-11 eurot. Kõik piletite hinnad on samad nii bussijaamades, Lux Expressi kodulehel kui tpilet.ee müügikeskkonnas. Dünaamiline hinnastus ei kehti aga bussijuhilt piletit ostes, sellisel juhul kehtib alati maksimaalne täishind. Soodsamate piletite müük on juba alanud reisidele, mis väljuvad alates 12. oktoobrist.

Lux Express kasutab dünaamilist hinnastamist juba varasemast Tallinna-Tartu ja Tallinna-Pärnu liinidel ning ka rahvusvahelistel liinidel. Bussifirma juhi sõnul on reisijad nii Eestis kui ka mujal paindliku hinnastamise hästi omaks võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles