Postiteenuste juht: postiasutuste kunstlik elustamine ei vii kuhugi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva tahab suure hulga väikeste postkontorite asemel koondada postiteenused suurtesse postkontoritesse.
Omniva tahab suure hulga väikeste postkontorite asemel koondada postiteenused suurtesse postkontoritesse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Posti postiteenuste juht Kaido Padar ütleb, et kui tahame küünalde asemel näha paremaid postiteenuseid, on postivõrgu ümberkorraldamine hädavajalik.

«Täna näeme me olukorda, kus ligi kolmandik rahvast ei käi postkontoris kahe aasta jooksul kordagi ning teine kolmandik teeb seda aastas vaid üks-kaks korda,» räägib Padar, lisades, et erinevalt minevikust käiakse tänapäeval postkontoris peamiselt vaid pakke kätte saamas, vahendab Lääne Elu.

Tema sõnul tekib sellises olukorras paratamatult küsimus, mis mõtet on pidada üleval kahjumlikke postkontoreid, kui nende esmase ülesande järele ei ole enam nõudlust ega vajadust. «Küünalde ning lotopiletite müügiga võib tegeleda ka kohalik kauplus, selleks pole tarvis pidada postkontorit,» märgib Eesti Posti postiteenuste juht.

«Liigume tänasel päeval selle suunas, et tulevikus oleks paljude väikeste postkontorite asemel vähem, aga suuremaid ja rohkemate kassakohtadega postkontoreid,» sõnab Padar Omniva postivõrgu ümberkorralduskavast rääkides, tähendades, et üksnes see aitab kaasa paremate postiteenuste kujundamisele.

Refereeritud arvamusartiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles