Paljud saare majapidamised ei pea enam elektrinäidust teatama

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kui pooled saarlased ei pea enam elektrinäitu teatama.
Rohkem kui pooled saarlased ei pea enam elektrinäitu teatama. Foto: Arvo Meeks

Elektrilevi on paigaldanud Saaremaale 14 861 kaugloetavat elektriarvestit, seega rohkem kui pooltel ehk 10 757 Saaremaa majapidamisel ja ettevõttel on arvesti kauglugemisele üle viidud.

Kauglugemise programmijuhi Mait Rahi sõnul võib arvestite paigaldamise tempoga igati rahule jääda, vahendab Meie Maa. «Võtmesõna on klientide vastutulelikkus ja mõistev suhtumine, mis on projekti graafikus püsimisele tublisti kaasa aidanud,» ütles Rahi ja lisas, et koduomanikud hindavad järjest kõrgemalt näiduteatamise kadumisega kaasnevat mugavust. Seda näitab päringute hulk klientidelt, kes soovivad teada, millal vahetatakse arvesti nende majapidamises.

Lisaks näiduteatamise kohustusest vabanemisele annavad kaugloetavad arvestid võimaluse oma igapäevasel elektritarbimisel tunni täpsusega silma peal hoida ja sel viisil kulutusi juhtida. Tunni täpsusega tarbimisandmeid saab Elektrilevi e-teeninduses jälgida nendes majapidamistes, kus on arvesti kauglugemisele üle viidud ja sõlmitud elektrimüüjaga tunnipõhist arveldust võimaldav leping.

Refereeritud artiklit saab lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles