Lugeja küsib: miks suurfirma võttis tudengibussi käigust ära?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

«Miks vähendas Eesti Buss Simple Expressi liinile tulekuga Jõhvi-Tartu liinil väljumisi pühapäeva õhtuti, kui on reisijad – eriti õpilasi – Tartu poole väga palju?» küsib lugeja.

Vastab Eesti Buss OÜ juht Gunnar Obolenski.

Jälgime pidevalt bussiturul toimuvat ja teeme liinivõrgus vajadusel korrektuure. Toetusteta toimivate bussiettevõtete ainus elatusallikas on piletitulu. Kuigi reedeti ja pühapäeviti on reisijaid tõesti rohkem, ei ole bussiettevõttel võimalik hoida liini töös ainult kahel parema täituvusega nädalapäeval. Muudel päevadel probleeme ei esine.

Kui saadav tulu ei kata kulutusi bussidele ega personalile, siis paraku ei ole ettevõtetel võimalik säilitada neid väljumisi, mis on kokkuvõttes majanduslikult mittetasuvad. Seetõttu olime sunnitud pärast põhjalikku analüüsi Sebe Tartu-Narva liinil väljumiste sagedusi vähendama.

Klientidele on rõõmustav uudis see, et sõit allesjäänud väljumistel muutus oluliselt soodsamaks. Nende linnade vahel on võimalik liigelda Simple Expressi bussidega, kus algavad piletihinnad www.simpleexpress.eu kodulehelt ostes vaid ühest eurost. Mõlemal suunal teeb Simple Express igal nädalapäeval kaks väljumist, peatudes ka Jõhvis.

Oleme Eesti kõige laiema liinivõrguga ja suuremate peatuste arvuga bussioperaator ja arendame jätkuvalt oma liinivõrku, lähtudes eelkõige reisijate soovidest, üldisest konkurentsiolukorrast ja liinilubade väljastamise kaalutluspõhimõtetest. Jälgime aga kindlasti nõudlust Jõhvi-Tartu suunal ning kui see peaks suurenema, kaalume täiendavate väljumiste lisamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles