Pank: noorte huvi teise pensionisamba vastu on väike

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionisambad
Pensionisambad Foto: SCANPIX

Kolmandik Eesti 18-25-aastastest elanikest ei tea, millisesse teise pensionisamba fondi nende raha koguneb, selgus hiljutisest SEB uuringust.

«Noorte üldine teadlikkus ja huvi pensioni vastu on madal – pensioniiga nähakse kauge tulevikuna, kuid ei mõelda sellele, et juba praegustel otsustel võib olla väga pikaajaline mõju,» rääkis SEB elu- ja pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst, vahendab Lääne Elu.

Võrreldes eesti ja vene keelt kõnelevaid noori, on nende teadlikkus teisest pensionisambast erinev: kui 27 protsenti eestikeelsetest noortest ei tea, millisesse teise pensionisamba fondi nende raha koguneb, siis venekeelsetest noortest ei ole 44 protsenti oma fondivalikust teadlikud.

«Uuringust saadud andmed suunavad tegema rohkem teavitustööd vene keelt kõnelevate noorte seas, kuid noorte pensionikogumisele ja pikaajalise kogumise vajadusele laiemalt tuleks suuremat tähelepanu pöörata nii riigil kui ka pensioniteenust pakkuvatel pankadel-kindlustusseltsidel,» sõnas Holst, lisades, et üks võimalus saada piisavat infot ja teadmisi hästi läbimõeldud pensionikogumise otsuse tegemiseks, on minna panka personaalsele nõustamisele.

SEB sellel aastal läbi viidud uuringus osales kokku 2002 inimest kõigist kolmest Balti riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles