Poepitsast tüdinenud naised panid oma äri käima

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitsatainas.
Pitsatainas. Foto: SCANPIX

Aruküla VildiVilla perenaised kasutavad pitsa küpsetamisel valdavalt kodumaist mahetoodangut, segades ise taigna ning tomatikastme. Tänaseks on villal juba tosin kindlat pitsasõpra, kellele on üheksas tellimus tasuta.

Viimased aastad on Raasiku valla käsitööhuviliste naiste loodud VildiVillas tegutsenud käsitöökauplus, kohvik ja mitmesugused meisterdamise töötoad, kirjutab Harju Elu. Kevadel soetasid aga villa perenaised Aivi Hiibus ning Maia Raudkivi Rootsist villa kööki pitsaahju ning augusti lõpus Saksa päritolu keraamika põletuse ahju, et tegevusalasid veelgi laiendada.

«Ümberringi on igav ja ühesugune pitsa, aga meie tahame ikka midagi uut ning huvitavat. Meile meeldivad omapärased kiiksuga asjad,» selgitasid Aivi ja Maia pitsaahju soetamise põhjust.

Seepärast segavadki perenaised vajaliku taigna kokku kohapeal. Põhiline komponent on kodumaine mahe nisupüül, kuid kasutatakse ka kodumaist mahedat tatrajahu.

«Kastme, mis on ju üks olulisemaid asju, teeme ise. Tomatid on pärit Arukülast. Need tomatid, mis jäid suvel üle, panime sügavkülma,» rääkis Raudkivi. «Nüüd saame keeta õiget pläusti. Me ei lähe poodi kastet ostma,» lisas Hiibus.

Ürdijuust on samuti kodumaine ning pärit Pahkla Camphilli külast, vaid oliivid ja paprika on pärit mujalt. «Paprikat saab suvel Eestis kasvatada, aga sügisel ja talvel on raskem, sest seda sügavkülma ei pane,» ütles Hiibus.

«Meil saab ostja iga üheksanda pitsa tasuta - meil on seinal 12 väikest nimelist topsi, kuhu kogume tikke. Üheksas tikk on punane ja tähendabki tasuta tellimust,» rääkis Raudkivi.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Harju Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles