Lugeja küsib: miks kadus rahvarohkest kohast SEB sularahaautomaat?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaat.
SEB sularahaautomaat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Miks on Narva maanteel Tallinna Ülikooli läheduses asunud SEB sularahaautomaat asendatud Swedbanki omaga? Vahetus läheduses ei asu ühtki SEB automaati, samasse auku on aga tekkinud nüüdseks Swedbanki automaat,» kurtis lugeja.

Vastab SEB kommunikatsiooni projektijuht Maarja Gavronski.

Kaardimaksete mugavus, turvalisus ja lai levik on vähendanud vajadust sularaha järele ja see omakorda vajadust sularahaautomaatide järele. Näiteks viimase statistika järgi makstakse Eestis tänavu kaardiga keskmiselt viis protsenti rohkem kui aasta varem. Ühtlasi aitab elektrooniliste maksete suurem kasutamine vähendada kaupmeestel kulusid ja pakkuda madalamaid hindu.

Juba 2013. aastal tehtud Euroopa Keskpanga uuring näitas, et Eestis on kaardimakse kaupmehele 45 protsenti odavam sularahatehingust. Tallinna Ülikooli Narva maantee ääres asuvale linnakule lähimad SEB sularahaautomaadid asuvad Kadrioru Ärikeskuses, Norde Centrumis, Viru Keskuses ja SEB Tornimäe kontoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles