Kuidas valida helkurit?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkuri valikul vaata märgistust ja peegeldava pinna suurust.
Helkuri valikul vaata märgistust ja peegeldava pinna suurust. Foto: Mihkel Maripuu

Poodides pakutavate helkurite virvarris on raske orienteeruda ja leida see õige, mis vastaks kõigile kehtestatud nõuetele ning täidaks ettenähtud kaitsefunktsiooni. Tarbijakaitse avaldas mõned näpunäited, mida helkuri valimisel järgida.

  • Jalakäijahelkurite märgistusel peab olema tootenimetus «helkur», andmed tootja kohta, CE- vastavusmärgis (kas tootel endal või pakendil) ja viide standardile EN 13356: 2001.
  • Samuti peab helkuriga kaasas olema kasutusjuhend kas eestikeelse teksti või pildimaterjalina.
  • Helkuri suuruse juures on oluline, et peegeldavat pinda oleks 15-50 ruutsentimeetrit ühe külje kohta. Seega võiks pigem eelistada suuremaid kui väiksemaid helkureid. Lisaks tuleb vaadata, et helkuril olev kiri või trükipilt poleks ülemäära suur ega kataks tervet helkuri pinda.
  • Ära vali helkurit hinna järgi, vaid otsusta selle järgi, kas märgistusele esitatavad nõuded on täidetud ning kas helkuri suurus tundub olevat lubatud piires.
  • Kui tekib kahtlus, et helkur ei vasta nõuetele või märgistus on puudulik, anna sellest tarbijakaitseametile teada.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles