Välisministeerium hoiatab Türki reisijaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp.
Türgi lipp. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Esmaspäevase seisuga on oma Türgis viibimise välisministeeriumis registreerinud 371 inimest, teatas ministeeriumi esindaja.

Ministeerium kutsub välismaale sõitvaid inimesi end ministeeriumi kodulehel registreerima. See loob võimaluse, et kriisiolukorras oleks võimalik Eesti kodanikke operatiivsemalt abistada.

Välisministeeriumi konsulaarosakonna konsulaarabi büroo direktor Tarmo Punnik rääkis eelmisel nädalal BNS-ile, ministeerium soovitab kõigil reisijatel enne ärasõitu oma reisidokumendid üle kontrollida ja vormistada reisikindlustus, tutvuda sihtmaa reisiinfo, kommete ja tavadega ning registreerida oma reis välisministeeriumi veebiküljel või mobiilirakendust Reisi targalt kasutades.

Välisministeerium andis esmaspäeval Türgisse suunduvatele inimestele soovituse olla tähelepanelik ja väga ettevaatlik rahvarohketes paikades ning hoiduda reisimisest Süüriaga vahetult piirnevatele aladele Kagu-Türgis.

Türgi pealinnas Ankaras toimus laupäeval meeleavalduse ajal pommiplahvatus, milles hukkus viimastel andmetel 97 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles