Esimene tankla hakkas pakkuma sooja sööki

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui seni said näljased tanklatest osta kabanossi, võileibu ja saiakesi, siis nüüd on üks kett otsustanud hakata müüma ka pastat.

«Üks asi, mida teistel kindlasti ei ole ja ma ei tea, millal tuleb, on see, et me pakume Itaalia kööki,» rääkis Alexela juht Ain Kuusik uue kontseptsiooniga tanklapoest. Itaalia köögist on tanklapoodi jõudnud pastad, panini'd ja magustoidud ning ennekõike on mõeldud just sooja toidu otsijale. «Need on ettevalmistatud, aga need soojendatakse ja kastmed segatakse kokku kohapeal,» rääkis Kuusik. Tema sõnul on retseptid töötatud välja koostöös ühe tuntud Eesti kokaga, kes soovib enda esialgu avalikkuse eest varjus hoida. «See on vaheldus hot-dog'ile või hamburgerile, mida kõik pakuvad,» lisas Kuusik.

Ka peaks olema saiakeste ja pirukate kvaliteet nüüd märksa parem kui varem, sest ettevalmistatud tooted küpsetatakse kohapeal.

Kui Statoil teatas eelmisel nädalal, et keskenduvad rohkem n-ö poepidamisele, siis Kuusiku sõnul on pood ikkagi osa tanklast. «Meil on 63 tanklast pood 18s ja meie  majandamismudel on, et tankimise eest saab maksta terminalis ja see töötab 24/7, suuremate müükidega poed on lahti ööpäev läbi, aga väiksemad lähevad kell 22 kinni,» selgitas Kuusik. Kohtades, kus poemüük jõudsalt kasvab, kaalutakse ka poe tööaja pikendamist. «Me püüame oma mõistusega hakkama saada ja olla paindlikud vastavalt kliendi soovidele,» ütles Kuusik. Ta lisas, et ennekõike on Alexela tanklapood siiski mõeldud  möödasõitjatele, mitte ei hakka asendama suletud külapoodi. «Väikestes kohtades on A&O poed olemas, kuigi Suure-Jaanis me seda funktsiooni ka täidame ja müüme külmletist ka šašlõkki ja vorste,» rääkis Kuusik.  

Tanklaketi juhi sõnul on nad kaalunud varianti, et anda n-ö poe pool mõne teise firma hallata, nagu on teinud Neste. «Täna tundub, et me teenime ise selle pealt rohkem ja rendile andmine ei ole täna päevakorral,» sõnas Kuusik.

Ka otsustas tankla hakata koostöös Südameapteegiga müüma tervisetooteid nagu plaastreid ja toidulisandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles