Kohvitest: uus tulija astub Statoilile kandadele

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexela latte vasakul ja Statoili oma paremal.
Alexela latte vasakul ja Statoili oma paremal. Foto: Eero Vabamägi

Paljude autojuhtide meelehärmiks on Statoil muutumas kohvikuks, kus paljud käivadki ennekõike kohvi ostmas. Ka Alexela on otsustanud hakata panustama kohvi müümisele ja vahetanud välja senised automaadid.

Kumma tanklaketi kohv on parem, katsetasime Keilas, kus kaks tanklat asuvad üle tee. Kuna tänapäeval juuakse Eestis aina enam piimaga kohvijooke, siis valisime võrdlemiseks caffè latte. Kahte jooki võrreldes jätab Statoili oma parema mulje, siidne vaht lausa kutsub jooma ja vastab igati õige piimavahu definitsioonile – on tugev ja hästi peenikese mulliga. Alexela late aga meenutab odavat kiirsöögikohas pakutavat jooki.  

Alexela late - hind 1.65
Alexela late - hind 1.65 Foto: Eero Vabamaegi/

Kohvi headuse üle aga ei saa kunagi otsustada ainult välise vaatluse põhjal. Esimene sõõm Alexela kohvi  üllatab meeldivalt. See on tummine jook, kus kohvimaitse tuleb hästi esile. Statoili oma seevastu tundub olevat lahja ja vesine. Mida sõõm edasi, seda enam kaldub kaalukauss uue tulija poole. «Sellel on olemas ehe kohvi maitse, Statoili oma meenutab kohvimaitselist piimavahtu,» sõnas fotograaf Eero. «Siia võiks espressot pisut juurde lasta kui võimalik,» lisab ta.

Statoili late - hind 1.95
Statoili late - hind 1.95 Foto: Eero Vabamaegi/

Kohvi maitse järgi otsustades kasutab Alexela ilmselt tugevama röstiga ube kui Statoil ja sellest ka märgatav maitseerinevus. Kogenud Statoili kohvi joojana arvan, et seekord oli lihtsalt  halb päev ja seetõttu oli kohv lahjem kui tavaliselt. Seda on ka mõnikord varem teistes Staoili tanklates  ette tulnud.

«Kohvi on täna kasulikum müüa kui kütust,» ütles Alexela tegevjuht Ain Kuusik. Ta tunnistas, et esialgu on kohvimüügi mahud märksa tagasihoidlikumad kui Statoilil. «Aga kui me oma kohvi kvaliteeti parandame, siis kasvab ka kohvi müük kindlasti,» oli Kuusik veendunud. Nii otsustaski Alexela kett oma tanklapoodi uuendades investeerida ka uutesse kohviautomaatidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles