Kütusehind kerkis teel tankuri juurest kassasse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla.
Olerexi tankla. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Esmaspäeval Olerexis tankinud mees avastas maksma hakates üllatusena, et teel auto juurest kassasse on kütusehind kerkinud.

«Ja nüüd üks kivi Olerexi kapsaaeda. Nimelt, täna 12.10.2015, tankisin Tallinnas Laki tanklas 20 liitrit 95 bensiini hinnaga 0,965€. 20-30 sekundi pärast kassase jõudes, sain teada, et hind on vahepeal muutunud ja nüüd on kütuse hinnaks 1,034€,» kirjutab klient kütusefirma Facebooki lehel. Mehe sõnul maksis ta  küsitud summa ära ja tagasi automaadi juurde jõudes selgus, et automaadi tablool oli hinnaks märgitud 0,965 eurot.

«Kujutagem ette, et ostsite kaupluses värske lõhe hinnaga 3,99 eurot kilo ja kassase jõudes teatatakse teile, et vahepeal on hind muutunud ja peate ostu eest maksma hoopis 6 eurot kilo eest. Loomulikult on teil õigus jätta ostetud kaup kassalindile ja poest lahkuda. Aga tanklas kahjuks seda võimalust ei ole,» kirjutas ta. Mehe sõnul tabas samasugune ebameeldiv üllatus veel kahte juhti.

«Meie tanklate klienditeenindajad on koolitatud pakkuma kliendile alati hinda, mille baasil on klient teinud tankimisotsuse,» ütles Olerexi turundusjuht Janne Laik. Tema sõnul on tankla teenindajad on teadlikud hinnamuutusest ja sellest, et kliendi kahju korral tuleb hinnavahe hüvitada. «Täname klienti meie kitsaskoha väljatoomise eest. See andis meile selge signaali võtta kavva uus täiendkoolitus,» ütles Laik.                                                                                                                                                                                     

Tanklates toimuvad kütuse hinnamuutused tulenevad maailmaturu hindade muutusest. Hinna muutumisel tanklas jõuab uus hind nii hinnapostile, kassase kui ka tankurisse.

Laigi sõnul kassa hinna ja tankuri hinna vahel võib tekkida tehniline ajaline viivitus, mis üldjuhul ei kesta üle poole minuti. «Tehnika vastu me ei saa. Küll aga peame läbirääkimisi oma IT-lahendusi pakkuvate koostööpartneritega, et viiteaega minimeerida veelgi,» ütles Laik. Ta lisas, et kindlasti on palju neid kliente, keda ootab kassas meeldiv üllatus hetkedel kui kütuse hind on vahepeal hoopis langenud.

Nagu selgub teistest postitustest, siis pole tegu ainulaadse juhtumiga. «Minul oli paar aastat tagasi Tartus Olerexis sama jama. Väideti, et automaatne hinnamuutus ja minu kahjuks sattusin just sellel ajal tasuma. Ja nii see jäigi,» kirjutas teine klient.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles