Kolm süütut sõna, mida Facebook keeldus postitamast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Viimasel nädalal on terve rida Facebooki kasutajad üle maailma saanud populaarses sotsiaalvõrgustikus veateate, kui nad on püüdnud postitada kolme lihtsat sõna.

Viidates väidetavale spämmile, on Facebook keeldunud viimasel nädalal postitamast kolme sõna: «everyone will know» ehk väljendit «kõik saavad teada», algatades sellega erinevates internetifoorumites arvukaid arutelusid selle põhjuste üle, vahendab Telegraph.

Üks internetikasutaja märkis oma 9. oktoobril veebifoorumis Question.com tehtud postituses, et Facebook ei lase tal mainitud fraasi postitada ning kui ta proovis seda mitu korda järjest teha, siis keeldus Facebook üldse tema postitusi üles laskmast. Sama probleemiga olid seisnud silmitsi ka mitmed tema sõbrad.

Veel pühapäeval jagasid mitmed Reddit'i kasutajad muret sama probleemi osas, lisades sinna juurde ka kuvatõmmiseid vastustest, mis Facebook neile kolme sõna kasutamise peale vastas. Sotsiaalvõrgustik keeldus nende kolma sõna postitustest nii staatusreal, kommentaarides kui ka eravestlustes, väites muuhulgas, et liiga palju inimesi püüab seda väljendit korraga postitada, mistõttu neil on alust arvata, et tegemist on spämmiga.

Kuigi keeld kestis natuke üle ühe päeva – ajavahemikus möödunud nädala reede-laupäev –, selgitas Facebooki turvalise kommunikatsiooni ekspert Melanie Ensign väljaandele Huffington Post, et tegemist oli tehnilise veaga, mida põhjustas nende spämmifilter ning nüüdseks on see probleem lahendatud.

«Me tegeleme pidevalt oma spämmifiltri arendamisega ning see fraas sattus kogemata ka keelatud väljendite nimekirja,» rääkis Ensign. Ka Facebooki abikeskuse lehelt leiab väite, et sotsiaalvõrgustik võitleb pidevalt igat liiki spämmimise, andmete õngitsemise ja pahavara vastu oma keskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles