Rannamõisa meelitab gurmaane hanelihaga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk

Oktoobrist lisandusid Rannamõisa toodete hulka hanekoivad, -rinnafilee, -maks, -pugu, -südamed ja -rasv, mis rikastasid tunduvalt hanetoodete valikut Eesti poodides.

Rannamõisa brändijuht David Pärnamets märkis, et kui tavaliselt tulevad hooajalised talvetooted müüki aasta lõpu poole, siis tänavu leiab neid varem. «Eelmine hooaeg näitas, et tooteid otsitakse juba enne, samuti on linnuliha tarbimise trend kasvav, nagu ka kodus toidu tegemine ja katsetamine,» selgitas Pärnamets.

Lisaks koguvad tema sõnul populaarsust subproduktid. Näiteks pardisüdamed või kalkunimaks ei ole enam kodukokanduses võõrad ning nendest osatakse maitsvaid ja toitvaid roogi valmistada. «Seetõttu otsustasimegi sel hooajal lisada valikusse hanemaksa, -südamed ja -pugu,» ütles Pärnamets. Kõik tooted on müügil jahutatult ehk värsked ja säilitusaineteta.

Rannamõisa toitumisnõustaja Henri Ruul lisas, et haneliha on hea valguallikas ning sisaldab kasulikke rasvhappeid, mis aitavad südamehaiguste vastu. Eestlaste seas on haneliha aga broileri- ja kalkuniliha kõrval veel pigem avastamata. «Hanekoibadel on kõrge bioloogiline väärtus, mis tähendab, et organism on võimeline toitaineid kergesti omastama,» märkis Ruul.

Uued hooajalised hanetooted on suuremates kauplusekettides (Prisma, Maxima, ETK) müügil oktoobrist jaanuari lõpuni. Lisaks tulevad tavapäraselt detsembris müüki ka jõululinnud – jahutatud terve hani ja kalkun.

Foto:
Foto: Foto: Ragne Värk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles