TV3 juht: erakanalite jaoks tähendab see katastroofi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Leito
Priit Leito Foto: Arno Saar/Õhtuleht

TV3 juhi sõnul on sotsiaalministeeriumi plaanitava seadusemuudatuse näol tegemist alkoholireklaami ärakeelamisega, mis võib viia vähemalt kahe-kolme telekanali sulgemiseni.

«Sisuliselt on tegemist alkoholireklaami ärakeelamisega,» kommenteeris TV3 juhatuse liige Priit Leito sotsiaalministeeriumi plaani oluliselt piirata alkoholireklaami, nentides, et alkoholireklaam on valdkond, mis juba praegu on väga täpselt piiritletud ja piiratud ning kus toimib ka alkoholitootjate ja telekanalite vahel kokku lepitud iseregulatsioon.

«Eratelekanalite jaoks on see eelnõu katastroof ja oleme sellele kategooriliselt vastu,» ütles Leito, lisades, et aastaid kahjumis olnud telekanalitele on see surmahoop, mistõttu prognoosib ta kahe-kolme telekanali sulgemist.

«Euroopa Liidu ühtsel meediaturul halvendab see samm oluliselt kõikide nende telekanalite konkurentsivõimet, kes on oma signaali saatmise kodukohaks seada Eesti ja soosib kõiki neid, kes läbi kaabelpakettide Eesti vaatajaile oma telepilti Lääne-Euroopast saadavad, kus on meediaettevõtete jaoks palju mõistvam õiguskeskkond ja poliitika,» märkis TV3 juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles