Tallinnas valitseb hauakaevamismonopol

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud haud.
Avatud haud. Foto: jupiterimages.com

Tallinna linn on kalmistutel hauakaevamise andnud kalmistu haldaja kätte, mis tähendab seda, et inimesed ei tohi ise oma lähedasele hauda kaevata ega seda teenust ka mõnelt erafirmalt tellida.


«Kahjuks on see tõesti nii, et hauakaevamine Tallinna kalmistutel on monopoliseeritud, mis ei ole normaalne, sest eestlased on ajast aega ise oma lähedasi matnud ja neile ka oma jõududega haua kaevanud,» ütles aastaid selle tööga leiba teeninud Ahto Nahkor.

Vastav klausel on sees Talllinna kalmistumääruses, mis peaks kehtima hakkama alles uuest aastast, kuid seda korda rakendatakse juba mõnda aega, rääkis endine hauakaevaja, kes, muide, sai seitsme aasta eest oma ämmale haua kaevamise eest 300 krooni trahvi.

Nahkor räägib, et on elus kaevanud üle tuhande haua ja kõige vähem on selleks aega kulunud 20 minutit. Ta võiks seda tööd nüüdki teha oma firmaga, mis praegu kalmistutel hauapiirdeid paigaldab.

Praegu maksab Tallinnas kirstuhaua kaevamine 2600 ja urnihaua kaevamine 755 krooni, mida inimesed kalliks peavad. Konkurents aitaks kindlasti hinda alla viia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles