Baarmenid: happy hour'i keelamine suurt mõju ei anna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pubid-baarid teevad Happy Houri ajal sooduspakkumisi alkoholi tarbimiseks.
Pubid-baarid teevad Happy Houri ajal sooduspakkumisi alkoholi tarbimiseks. Foto: Peeter Langovits

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni sõnul ei mõjuta sotsiaalministeeriumi ettepanek keelata happy hour'i müük ehk võimalus pakkuda mingitel tundidel alkoholi soodsamalt eestlaste ja klubikülastajate alkoholitarbimist.

«Ma ei näe, et happy hour'i keelamine vähendaks eriti alkoholi tarbimist, mis selle meetme eesmärk on. Praegu on happy hour'id nagunii need perioodid, kus üldine alkoholi müük klubides on väga madal ja kus proovitakse odavama hinnaga klienti meelitada. Seega nende keelamisel poleks suurt mõju,» ütles Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni president Margit Kikas BNS-ile.

Kikas lisas, et happy hour-kampaaniaid on erinevaid, kuid tema sõnul töötaksid alkoholi joomise vastu muud meetmed. «Kui klubist tahetakse alkoholi osta, siis ka ostetakse. Happy hour eriti ei mõjuta.»

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski soovib oluliselt piirata alkoholireklaami ning saatis kooskõlastusringile eelnõu, mis keelab säärastes reklaamides muuhulgas helilisi ja visuaalseid kujunduselemente, lubades näidata vaid liikumatut pilti.

Lisaks soovib minister keelata happy hour'i toitlustusasutustes ehk võimaluse pakkuda mingitel tundidel alkoholi kaks ühe hinnaga või tavapärasest soodsamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles