Hea uudis pitsa- ja pastasõpradele

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Teet Malsroos

Saksamaal loodud pitsa- ja pastarestoran Vapiano laieneb Eestis ja avab järgmisel aastal oma uksed Tartus.

«Tartu on ikkagi Lõuna-Eesti keskus, kus potentsiaalselt käib kohal 350 000 inimest ja ühtlasi oleme mõelnud juba algusest peale, et Vapiano tartlastele avada, aga käesolev hetk on kõige sobivam, kuna Tartusse ehitatakse uus keskus, kus on meil tänu teistele rentnikele atraktiivne olla,» sõnas ostu- ja toitlustusjuht Tarvo Jaansoo.

Jaansoo sõnul on restoranil selline kontseptsioon, mis paraku väikelinnades ei tööta. «Vapiano on suhteliselt suur restoran, seega me ei saa avada 200-ruutmeetrist restorani, vaid meil on vaja kindlat suurt pinda ja alla 500-ruutmeetri me restorani avada ei saa,» selgitas ta.

«Võib-olla kaalume veel ühe restorani avamist Tallinnas, aga paraku teised Eesti linnad ei tule kõne alla,» ütles Jaansoo ja lisas, et restoranil peab olema stabiilne külalistearv garanteeritud. «Näiteks Haapsalu on liiga väike linn, Pärnus on ainult suvel inimesi ja seega ongi see põhjus, miks me suuremalt ei laiene,» lausus Jaansoo.

Vapiano on rahvusvaheline ettevõte, mis eksisteerib neljal kontinendil üle kolmekümne maa ja omab ligi 170 restorani, seetõttu opereeritakse kõikjal sama menüüga.

«Me ei saa Tartu pärast menüü kontseptsiooni muuta, aga ehk mõtleme välja mõne Tartuga seostuva pasta, aga üldjuhul on meie menüü kõikjal ühesugune,» sõnas Jaansoo.

2002. aastal Saksamaal Hamburgis loodud restoran avas Eestis esmakordselt uksed seitse aastat tagasi. Tänaseks on Tallinnas Vapianosid kaks ja järgmise aasta maikuus laieneb restoran ka Tartusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles