Tuntud pagariäri omanik kaalub mööbli tootmist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu Pagarite leivatootmine Telliskivi loomelinnakus
Muhu Pagarite leivatootmine Telliskivi loomelinnakus Foto: Liis Treimann

Muhu Pagarite omanikule ja kuulsa Muhu leiva retsepti autorile Martin Seppingule pole sellest veel küllalt, et tuleval nädalal Tartus lisaks kahele pagarikojale ka kolmas avatakse – nimelt tahab ta ka pappmööblit tootma hakata.

Ise kogub pagariäri pidaja jõudu ja võtab kosutavat und isevalmistatud kärgpapist voodil ning mõtleb juba ka teistele mööbliesemetele, mida papist valmistada saaks, vahendab Meie Maa. «Kolm aastat tagasi tegin esimese prototüübi oma õele,» rääkis Sepping, lisades, et ega ta selle üle erilist uhkust täna ei tunne, aga õde on rahul ja praegu magab ka ta ise papist sängis, mis tollasest katsetusest märksa nägusam ja tootmisküpsem on.

Kui seni on Seppingul vaid voodivalmistamise kogemus, siis uuel nädalal saab Tallinnas Telliskivi loomelinnakus asuvas pagaritöökojas tutvuda Meie Maa ajakirjaniku silme all valminud järiga. «Näib, et inimesed tahavad ikka näha, katsuda ning veenduda, et papist mööbel pole nali ja et see ka vastu peab,» põhjendas Sepping järi loomelinnakusse viimist.

Refereeritud artiklit saab lugeda täismahus Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles