Maxima: juustu tarbimine on kõvasti langenud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa juust.
Põltsamaa juust. Foto: Margus Ansu

Maxima andmetel pole hinnatõus piima tarbimist eriti mõjutanud, küll aga on üle kahe korra vähenenud juustu ostmine kampaaniate ajal ja ka rõõska koort läheb nüüd palju vähem.


Alates selle aasta jaanuarist on piima hind poelettidel pidevalt tõusnud ja septembris kallines piimapakk isegi kahe krooni võrra. Siiski pole see Maxima kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu sõnul piima tarbimist eriti vähendanud.

Kogu toiduainete müügikäive on isegi tõusuteel, kuid selle võib panna suures osas hinnatõusu kraesse. «Küll aga torkab silma, et inimesed käivad nüüd harvem poes,» nentis Maxima kommunikatsioonijuht.

Teisiti on lugu juustuga, kus kilohinnale lisandus 20 krooni ja rohkemgi ning see on mõjutanud ka tarbimist. «Kui varem müüsime juustu kampaania ajal 20 tonni nädalas, siis nüüd vaevalt 10 tonni, järelikult on hinnatõus tarbimist oluliselt vähendanud,» lausus Erilaid Paides piimafoorumil esinedes.

«Juustu tarbimine kukkus, kui kodumaised juustud hakkasid maksma üle 90 krooni kilo, mis tundub inimeste jaoks piir olevat,» rääkis Erilaid. Praegu on Maximas odavamad juustud Leedu ja Poola päritolu ja nende kilohind jääb 70 krooni kanti.

Kõvasti on kukkunud ka värske koore müük – tõenäoliselt on paljud asendanud selle piimaga.

Ehkki Maxima müüb ka piimatooteid «Armas» ja «Hommiku», mida toodab Maag ja mis on poeketi omatooted, siis need Eestis kuigi hästi ei lähe, rääkis Erilaid. Lätis ja Leedus ostetakse odavaid omatooteid meelsamini. Tema hinnangul on siinne turg väga väike ja kaubaketid kardavad müügis kaotada, mistõttu omatoodetega eriti välja ei tulda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles