Politsei sulgeb passe väljastavaid büroosid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Kui seni sai Tallinnas neljast kohast kätte uue passi või ID-kaardi, siis edaspidi tuleb dokumentide järele minna Mustamäele. Alles jääb ka senine Lasnamäe büroo.

Politsei on otsustanud sulgeda nii Tallinna kesklinnas Vilmsi  kui ka Pelgulinnas Sõle tänaval asuvad teenindusbürood, samuti ei saa enam dokumente kätte politsei peamajas asuvast büroost, teatas politsei- ja piirivalveamet.

«Seega jääb Harjumaa inimestele kaks dokumentide taotlemise ja väljastamise kohta. Pinna teenindus jätkab nii nagu praegugi, ent Pärnu maanteel asuvas Põhja prefektuuri peamajas alates novembrist enam dokumente ei väljastata,» teatas amet. Vilmsi teenindus sulgeb uksed 29. oktoobril, Sõle teenindus 30. oktoobril.

«Uue teeninduse avamine on olnud juba pikemaajaline projekt. Vanad ruumid vajasid kaasajastamist, ent kahe eraldi pinna tingimuste parandamine on kulukas ettevõtmine. Värske maja on aga moodne ja avar, seal on mugav töötada ning ka klientidel käia,» selgitas Põhja prefekt Kristian Jaani. Ta kinnitas, et uue büroo asukoht on linnatingimustes mõistlik ja kindlasti võidavad autojuhid, kuna parkimiskohti on maja ümbruses palju rohkem kui Sõle või Vilmsi tänaval.

Postimehele teadaolevalt on büroo sulgemine pahandanud mitmeid väljaspool Tallinna elavaid inimesi, kelle jaoks dokumentide kättesaamine muutub keerulisemaks, kuna kaob ära bussijaama lähistel asuv büroo. Kui seni sai bussiga passi järele tulles sõna otseses mõttes kohale jalutada, siis nüüd tuleb seigelda Mustamäele.

Nii nagu Pinna teeninduses, saab Tammsaare majas alates novembrist taotleda isikut tõendavaid dokumente, kodakondsust, elamisluba ning viisa pikendamist. Lisaks kirjeldatud dokumentidele saab sealt taotleda ka relvaluba.

Uutes ruumides on 36 teeninduskohta ning teenindus on klientidele avatud tööpäeviti kella 9-17ni.

Tammsaare teeninduse juurde sõidavad linnaliinibussid järgmiselt: Sõjakooli peatusesse – nr 12, nr 13, nr 20 ja nr 20A; Tuisu peatusesse buss nr 23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles