Alkoholitootjad nõuavad Ossinovskilt sõnade tagasivõtmist

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Õlletootjate liit ning alkoholi maaletoojate ja tootjate liit nõuavad, et tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski võtaks oma sõnad tagasi.

«Nõuame, et lükkaksite avalikult ümber sotsiaalmeediapostituses esitatud valeandmed, justkui tegeleks alkoholisektor Eesti inimeste tapmisega ning teeniks selle pealt kasumit,» vahendab ERR alkoholitootjate  ühispöördumist ministrile.

Kirjas ministrile rõhutatakse, et alkoholitööstuse liikmed tegelevad ettevõtlusega, tootes ja turustades kaupu nagu iga teine toiduainetööstuse või muu sarnase tegevusala ettevõte.

Kui probleemiks on alkoholi liigtarbimine ning sellega kaasnevad terviseprobleemid ja suremus, tuleks alkoholitootjate arvates probleemi leevendamiseks edendada ühiskonnas vastutustundlikku ja kultuurset alkoholitarbimist, mitte sildistada ausa ettevõtlusega tegelejaid ja tuhandeid ausat tööd tegevaid inimesi Eesti inimeste tapjateks.

Pahameele põhjustanud sissekande tegi minister 20. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles