Eestlased paigutavad säästud pangahoiusele

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarlase säästavad keskmiselt üle 6000 euro.
Saarlase säästavad keskmiselt üle 6000 euro. Foto: Elmo Riig / Sakala

Selgus, et lisaks Harju-, Tartu- ja Läänemaa inimestele on ka saarlased oma finantskäitumiselt Eestis ühed mõistlikumad – säästude osas on nad võrreldes teiste maakondade elanikega tublil neljandal kohal.

Finantsvara on Swedbanki Saaremaa klientidel keskmiselt 6370 eurot, millest üle 4900 euro on paigutatud pangahoiusele, vahendab Saarte Hääl. Saaremaad väisanud Swedbanki investeerimisfondi juhatuse esimehe Kristjan Tamla sõnul võib öelda, et praegu on Eesti, see tähendab Saare maakonna elanike finantssäästudest kõige suurem osa kogunenud sisuliselt ühte kohta – pangahoiusele.

Ta selgitas, et kui jagada säästud kaheks – need, mis on läinud finantsvarasse, ja need, mis kinnisvarasse, siis hoiustele on paigutatud praegu umbes 70 protsenti finantssäästudest.

Selline keskmine finantskäitumine ehk sisuliselt säästmine annab saarlastele Swedbanki klientide seas kõigi teiste maakondade elanikega võrreldes tubli neljanda koha. Eespool on vaid Harju-, Tartu- ja Läänemaa ning saarlastele järgnevad pea sarnaste, vaid õige veidi väiksemate säästudega hiidlased.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles