Nõuandeid talverehvide valimiseks veebipoest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna enamik rehvimüüjaid pakub internetis ülevaadet nii hindadest kui kaubamärkidest, aitab see õige valiku tegemisele kaasa ning julgustab kokku hoidma raha ja aega.

Baltikumis rehvide müügiga tegeleva Pigu grupi praktika näitab, et järjest enam autoomanikke otsivad infot ja pakkumisi ise e-poest. «Isegi kui tarbija ei jõua ostuni, siis näeme, et iga-aastaselt võrdlevad nii Eesti, Läti kui Leedu tarbijad rehvide tingimusi ja parameetreid just internetipoes,» avaldas Kaup24 juhatuse liige Maris Kivi.

Kivi sõnul leiab iga autoomanik enda sõidukile ja võimalustele vastavalt e-poest sobilikud ja korralikud rehvid, sest tootevalik on lai ning hinnaskaala samuti paindlik. «E-poes on korraliku rehvi hind alates paarikümnest kuni mitmesaja euroni, tooteid igale maitsele,» ütles ta.

Nõuandeid e-poest autorehvide valimiseks:

  • Võrdle rehvide andmeid, et leida enda sõidukile kõige optimaalsem lahendus.
  • Pane paika oma ootused hinnale ja kvaliteedile. Tuntumal brändil on üldjuhul kallimad rehvid, kuid mõne sõiduki puhul pole vajalik osta brändirehve, kui sobiksid ka muu tootja rehvid, mille hind on madalam ja sõidukvaliteet võrdväärne, kuigi eluiga võib olla lühem.
  • Leia endale sobilik tarne- ning maksevõimalus. Paljud e-poed pakuvad liisinguvõimalust. Jälgi konkreetsele rehvile pakutavat tarneaega, kui tellimust teed.
  • Tutvu garantii- ning vanade rehvide tagastustingimustega

Auto tootjapoolne ettekirjutus

Sõiduki tehnoandmetesse on märgitud ühele või mitmele sõidukile sobiliku rehvi mõõdud, millele vastavad koormus- ja kiirusindeksid, mida tuleb kindlasti rehvide valikul arvestada. Üldjuhul on need andmed leitavad kas auto kütusepaagi luugi siseküljelt, juhiukselt või selle postile paigaldatud kleebiselt, kus on esile toodud rehvide soovituslik rõhk vastavalt auto koormatusele.

Turvalisuse huvides on oluline vahetada kõik neli või vähemalt kaks sama telje rehvi korraga ning mitte kasutada erineva ehitusega rehve üheaegselt, sest see võib halvendada juhitavust.

Korraga võib sõidukil kasutada kas lamellrehve või ainult naastrehve. Naastrehvid sobivad rohkem jäistel teedel sõitmiseks, lamellidel on parem pidamine lumistel teedel. Lamellrehvide puhul tuleb eelistada põhjamaades kasutamiseks mõeldud lamelle, mille tunneb ära kas lumehelbekese või kolme mäetipu kujutise järgi.

Majandusliku ja keskkonnahoiu kontekstis on kasulikum taastatud rehvide ostmine. Seejuures on hea tootja taastatud rehvid samaväärsed odavama klassi rehvidega, kuid maailmatasemel on uue rehvi omadused muidugi paremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles