«C-Komando» täna: kraavi rajamine läheb töötule mehele maksma ligi 10 000 eurot

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlus keskkonnainspektsiooniga läheb töötule mehele maksma ligi 10 000 eurot.
Vaidlus keskkonnainspektsiooniga läheb töötule mehele maksma ligi 10 000 eurot. Foto: C-komando

Probleemsaate «C-Komando» keskmes on Võrumaal Vagula järve ääres elav Elmer, kes otsustas rajada järve äärde paatide vettelaskmiseks kraavi. Elmer ei osanud arvata, et ühel päeval läheb kraavi rajamine talle maksma arestitud pangakonto ja ligi 10 000 eurot.

Vagula järve ääres elav Elmer Hõrak taastas 2012. aastal paatide vettelaskmiseks kraavi. Enda arvates lõi Elmer paremad tingimused järvele pääsemiseks nii päästeametile, ornitoloogidele kui ka naabritele.

Elmeri rajatud kraav olevat ka ainus juurdepääs Võru vallast Vagula järvele, kuna kraavi kaevamine ei nõua ehitusloa taotlemist, ei näinud ta oma tegevuses midagi ebaseaduslikku.

Tänaseks päevaks on kraavi rajamine järve äärde viinud mehe aga konfliktini keskkonnaameti ja keskkonnainspektsiooniga. Elmeri pangakonto on arestitud ja kogu lugu läheb talle maksma ligi 10 000 eurot.

Keskkonnaamet on nimelt veendunud, et tegemist ei ole mitte kraavi vaid hoopis kanaliga ja seeläbi on tegemist ebaseadusliku rajatisega. Elmer usub, et kogu konflikt on aga kättemaks ja ametnike isiklik vaen tema vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles