Lugeja küsib: kas rong võibki sõita ühe tulega?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisrežiimil põleb rongi vaid üks tuli.
Parkimisrežiimil põleb rongi vaid üks tuli. Foto: Raido Mägi

«Märkasin esmaspäeva õhtul, et Tartusse sõitnud rongil põles ainult üks tuli. Tean, et n-ö ühesilmne auto sõita ei tohi, aga kas sama reegel kehtib ka rongide kohta või on neil selline asi lubatud, sest teine rong samu rööpaid pidi nagunii vastu ei sõida?» küsib lugeja.

Vastab Elroni pressiesindaja Mai Vahtrik.

Pühapäevasel Tallinna-Tartu reisil 016 tõesti üks rongi gabariittuledest ei põlenud. Rongijuht märkas seda ka ise Balti jaamas ning Tallinnasse tagasi jõudes ootas teda juba ees Elroni tehniline meeskond, kes puuduse kõrvaldas. Erinevalt sellest juhtumist saame tähelepanelikelt reisijatelt sageli n-ö valehäireid mittepõleva tule kohta, mis on põhjustatud sellest, et parkimisrežiimis rongil põlebki vaid üks gabariittuledest.

Enne igat depoost väljumist kontrollitakse rongi tehnilist seisukorda, sealhulgas tulede korrasolekut. Kui gabariittuli juhtub läbi minema liinil, siis vahetatakse see välja rongi jõudmisel Tallinna jaama. Erinevalt gabariittuledest on kriitilise tähtsusega rongi ülaosa keskel asuv prožektori tüüpi tuli, mis annab valdava osa valgusest ning on hoiatuseks teel liikujatele. Selles tules on kaks valgusallikat ja ei ole veel kordagi juhtunud, et need mõlemad korraga läbi läheks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles