Eesti veganikokk asub supermarketeid vallutama

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Vungi.
Sandra Vungi. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Paljude raamatute autor ja veganikokk Sandra Vungi on koostöös Austan Loodust Grupiga toonud müügile omanimelise veganiküpsetiste sarja, mis on Eestis esimeseks vegani tootesarjaks.

Omanimelise tootesarja retseptid loonud Sandra Vungi sõnul on Eesti kaubanduses laiutanud vegani valmistoodete osas poelettidel suur tühimik. «Seni on olnud võimalik leida poest mõni üksik, enamasti välismaine küpsis, mis on kogemata juhtunud olema taimne,» rääkis Vungi.

Sellist luksust, et taimse toidu eelistajaid, keda on Eestis aasta-aastalt järjest rohkem, saaks kiirel päeval haarata möödaminnes poest valmiskoogi, pole olnud.

Vungi möönab, et heaks lahenduseks on alati iseküpsetamine, kuid tihtilugu napib selleks aega. «Ma tundsin puudust just sellest, et kiirelt poest läbi käies oleks võimalik kaasa osta veganiküpsised ja -kooke, mis on toodetud Eestis ja mille kvaliteedis võib kindel olla,» lisas ta.

Toodete sihtrühmana näeb Vungi taimetoitlasi ja veganeid, aga ka neid, kes ei talu muna või piimatooteid, samuti kõiki inimesi, kellele meeldivad naturaalsed ja säilitusainetevabad küpsetised.

Sandra Vungi Vegan küpsetised tõi retseptide autoriga koostöös turule Austan Loodust Grupp, mis tegeleb mahekaubandusega. Firma müüb Vungi küpsetisi praegu oma Mahemarketi poodides Mustamäel, Pirital ning Viimsi marketis. «Oleme läbirääkimisi pidamas praegu mitme poeketiga ja loodame neid tooteid varsti müügil näha kõigis hästivarustatud kauplustes,» ütles Austan Loodust Grupi juht Tiiu Saks.

Esialgu on valikus kolm toodet: pehmed kakao-apelsiniküpsised, krõbedad kaera-õunaküpsised ning maapähkli-porgandi-brownie'd. 200-grammise karbi hind jääb tavapoodides kahe kuni kolme euro kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles