Hea kalasaak kergitab kalapüügitasusid

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapüük.
Kalapüük. Foto: Marko Saarm

Tänasel valitsuse istungil kinnitati kutseliste kalurite järgmise aasta kalapüügivõimalused ja tasud ja ühtlasi laekub uute püügiõiguse tasumäärade rakendumisel riigieelarvesse ligikaudu 365 000 eurot.

Selgus, et Lääne-, Saare- ja Hiiumaal tõuseb nakkevõrkude, kastmõrdade, ääremõrdade kasutamise tasu, vahendab Läänlane. Teadlaste hinnangul on kalavarude seis Eestis jäänud üldiselt samaks, seega käesoleva aastaga võrreldes kutselise kalapüügi võimalused oluliselt ei muutu.

Järgmise aasta kalapüügiõiguse tasumäärad on arvutatud keskkonnatasude seadusega kehtestatud piirmäärasid arvestades. Tasumäärad lähtuvad eelmise aasta püügistatistikast ning ei ületa 2016. aastal 3,5 protsenti tasu varasemal aastal keskmiselt püütud kalakoguse harilikust väärtusest püügivahendi kohta.

Uute püügiõiguse tasumäärade rakendumisel laekub riigieelarvesse ligikaudu 365 000 eurot, mida kasutatakse kalavarude ja –liikide uuringuteks, järelevalveprojektideks, kalade noorjärkude veekogudesse asustamiseks ning kalade kudealade parandamise kulude katmiseks Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu.

Refereeritud artiklit saab lugeda Läänlasest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles