Puurkaevu soovijate arv tõusis hoogsalt

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puurkaev.
Puurkaev. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Puurkaevude ja nendega seotud veesüsteemide rajamise soovist on sel aastal eriti rohkesti teada antud ja suurt taotluste arvu mõjutavad ilmselt kuiv aasta, aga ka piirangute vähendamine.

Kui varasematel aastatel oli hajaasustuse programmist puurkaevu rajamise toetuse saamiseks üheks oluliseks kriteeriumiks vähemalt üks alla 18-aastane laps peres, siis see nõue nüüd puudub, vahendab Meie Maa.

Augustist kuni septembri lõpuni oli võimalik esitada avaldust hajaasustuse programmi raames Kihelkonna, Laimjala, Leisi, Lääne-Saare, Muhu, Mustjala, Orissaare, Pihtla, Pöide, Ruhnu, Salme ja Valjala vallas.

Programmi eesmärk oli maal elavaid inimesi toetada ning nende elutingimusi parandada ja seega toetati majapidamiste vee- ja kanalisatsioonisüsteemide ning juurdepääsuteedega seotud tegevusi.

Kuna avaldusi oli sel aastal erakordselt palju, siis kõigi soove ilmselt ei suudeta rahuldada. Leisi vallast on abivallavanem Enno Reisi sõnul esitatud lausa 19 taotlust, mis seotud puurkaevu ning vastavate seadmete või süsteemidega.

Refereeritud artiklit saab lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles