Vaata, millal Tallinna bussijaamas kitsaks läheb

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna bussijaamas nii pea kitsaks ei lähe.
Tallinna bussijaamas nii pea kitsaks ei lähe. Foto: Liis Treimann

Kui Lux Express sai liiniloa 55 uuele väljumisele ja Superbus 28, siis kuidas mahuvad kõik need bussid Tallinna bussijaama ära, uuris Postimehe tarbijatoimetus.

«Kavandatavatest väljumisaegadest on meid informeerinud SuperBus ja Mootor Grupi ettevõtted ja  nendele vedajatele oleme ka kinnitanud, et kavandatavatel väljumisaegadel on väljumispeatused võimalik eraldada,» rääkis Tallinna bussijaama haldava T-grupi ärijuht Ingmar Roos. Ta lisas, et Tallinna bussijaamas on tegelikult veel lisaressurssi täiendavate tipptunni väljumiste teenindamiseks.

Kõige vilkamalt toimuvad väljumised Tallina bussijaamast nii täna kui ilmselt ka tulevikus ajavahemikus 16:00-17:00. «Kui arvestada täna juba käigus olevaid liine ja neid uusi väljumisi, mis meile teadaolevatel andmetel liiniloa said, siis hakkab selles tunniajases vahemikus reedeti väljuma 26 bussi, neist kuus Tartusse, viis Pärnusse ja kaks Narva,» rääkis Roos.

Tallinna bussijaamas on kokku 12 väljumispeatust. Igal bussil on õigus väljumispeatust kasutada 15 minutit enne sõiduplaani järgset väljumisaega. «Seega olemasolevate väljumispeatuste arvuga suudaksime maksimaalselt teenindada 48 bussi tunnis,» ütles Roos.

Superbusiga ei ole täna kehtivat bussijaama kasutamise lepingut veel sõlmitud. «Kuid oleme kinnitanud valmisolekut see sõlmida ja tagada bussijaama kasutamise võimalus samadel tingimustel mis teistel vedajatel,» ütles Roos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles