Mitu tuhat autoomanikku on juba saanud sundkindlustuse teate

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdavalt on sundkindlustuse saajad vanemate autode omanikud, kellel sõidukid üldiselt kasutuses ei ole.
Valdavalt on sundkindlustuse saajad vanemate autode omanikud, kellel sõidukid üldiselt kasutuses ei ole. Foto: SCANPIX

Esimese kahe novembripäevaga oli Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) väljastanud umbes 3000 makseteatist kindlustusmakse tasumiseks.

«Esimesed makseteatised väljastame siis, kui sundkindlustuse algusest on möödunud 30 päeva,» selgitas LKF juhatuse liige Lauri Potsepp Saarte Häälele. Osa sõidukite puhul, mis täna on sundkindlustatud, pole see 30 päeva veel möödunud.

Tagamaks võimekust vastata klientide kõnedele, väljastab fond makseteatisi osade kaupa, mistõttu ei ole osa sõidukiomanikke, kellel sundkindlustuse algusest möödus 30 päeva 31. oktoobril, makseteatist veel saanud.

Sundkindlustus käivitus enam kui aasta tagasi ehk 1. oktoobrist 2014 ning kuu tagasi jõudis kätte see tähtaeg, mil suurel hulgal sõidukitel möödus viimasest kehtivast liikluskindlustuse lepingust 12 kuud ja seetõttu tekkis sundkindlustus – selle sai umbes 28 400 sõidukit ja tänaseks on neist sundkindlustus umbes 19 800.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles